Elke mooie stad heeft zo zijn restaurant waar je hemels lekker kan eten en tussen de locals zit. Hoewel 'De Mess' niet in Brugge gesitueerd is, beschouw ik 'De Mess' wel als de ontdekking voor Brugge.
Tweede keer hier genoten van het 'Mess is more' menu en woorden schieten gewoon wederom te kort. Hoe de geniale kok het doet is een raadsel, maar hij stopt zoveel verschillende smaken in elk gerecht, ik heb er absoluut niets op aan te merken. Ok, rijstpap ben ik geen fan van, maar dat is persoonlijke smaak. Verder stuk voor stuk gerechten om je duimen en vingers bij af te likken. Het brasvarken en duck buns waren absoluut de toppers in mijn opinie van het afgelopen menu. Hoewel alle gerechten subliem gecombineerd waren naar textuur en smaak, waarbij elke gerecht je volledig verrast met een nieuw palet van geuren en kleuren, hadden we beide bij deze 2 gerechten spijt dat het al voorbij was zodra de gerechten geconsumeerd waren. Desalniettemin blijft het genot van zo'n rijkelijke bom van smaken nog een dag of 2 nazinderen.
Ik ken persoonlijk een aantal adresjes in België waar je verrukkelijk kan eten, maar 'De Mess' krijgt voor mij nummer 1. Een criticus zal mogelijks zaken aanhalen als, teveel gepresenteerd, en presentatie moet nog verfijnd worden. Ik hoop echter dat 'De Mess' in het elan blijft waar ze nu zitten. Je beleeft hier een culinair enorm leuke avond in een zeer gezellig Brugs decor. En als we dan ook nog de prijs in beschouwing nemen ben je echt meer dan correct voorzien. Ik zou het voor die prijs zelfs nog niet kunnen doen, laat staan die smaken.
Heb ik mezelf te trakteren, dan keer ik gewoon terug.
Dankjewel voor opnieuw een fantastische menu en een geweldige avond!
PS tijdens kookeet heb ik van verschillende chefs hun keuken in 1 keer kunnen proeven. @De Mess; waar waren jullie? Jullie maken die op je duimpje in qua smaak competitie (ok, de moelleux was wel zeer goed op kookeet).
Cheers,
R