Food Formules

Alle prijzen zijn exclusief 12% BTW en bediening.

FEESTFORMULES

Hieronder zult u een heel aantal uitgewerkte voorbeeld formules vinden waarin we elk jaar andere gerechtjes en smaken hanteren!

We proberen zoveel mogelijk variëteit in onze formules te steken, maar zoekt u catering voor één specifiek thema, land of cuisine? vb. Thais dinner, Indische bruiloft, Oktoberfest, Mexicaanse avond, English High Tea, Chinees banket, etc. Geef gerust een seintje!

We denken graag mee met u om uw catering zo nauw mogelijk te laten aansluiten bij het concept en de wensen van uw feest!
RECEPTIEHAPJES

per hapje/per persoon

€2,5
Bekijk een aantal voorbeelden van mondiale hapjes
Mondiaal aanbod om uw gasten te verwennen met hapjes die net dat tikkeltje anders zijn! Hieronder vindt u een aantal voorbeelden uit ons assortiment. Per uur receptie raden we doorgaans 4 hapjes aan.
  • Marokkaanse 'Tartaar' van zeebaars met ras-el-hanout, gekonfijte citroen en geroosterde paprika
  • Vlaams 'Witte Pens' met appel, vlierbloesem en mayonaise van Luikse stroop
  • Indische geroosterde pompoensoep met garam masala, room en munt
  • Griekse 'Keftedes' met kruidige tomatensaus en oregano
  • Vietnamese 'Nem' (loempia) met Nuoc Cham dipsaus
  • Koreaanse 'Bulgogi' dumpling met soja, sesam en lente ui
  • Amerikaanse 'Fried Chicken' met cajun seasoning en honing mosterd dip
  • Ethiopische 'Kitfo' steak tartaar met berbere spice en koffie mayonaise
  • Italiaanse 'Crudo' van rauwe vis met venkel, olijf
  • Hollandse 'Kibbeling' met verse huisgemaakte tartaar
  • Mexicaanse 'Tostada' met chipotle, queso fresco en koriander
  • Poolse 'Pierogi' met zure room, bieslook en krokant spek
  • Peruviaanse 'Ceviche' van Noordzeevis met krokante maïs en rode ui
  • Chinese 'Spring Roll' met gekonfijte eend, five spice en hoisin dip
TAPASBORDEN

per persoon

€5
Bekijk een aantal voorbeeldproducten
Laat uw gasten tijdens uw receptie zichzelf bedienen van onze tapasborden met authentieke kwaliteitsproducten. Dit is een perfecte inloper voor een maaltijd of een uitstekende aanvulling op receptiehapjes in rondgang! De producten op de tapasborden variëren per jaar en seizoen! Enkele voorbeelden van producten zijn:
  • Proscuitto Crudo di San Daniele
  • Trèveler (Spaanse ham van de hoogste hamdrogerij ter wereld!)
  • Chorizo Trocol tipo Pamplona (dunner gemalen chorizo van huis Alejandro)
  • Manchego (Spaanse schapenkaas uit La Mancha, twee jaar gerijpt)
  • Arbequina olijven, zongedroogde tomaten, gepekelde seizoensgroenten, etc.
  • Dip van het seizoen met houthakkersbrood
  • Buffelmozzarella di Campania
  • Libanese hummus met tahini en komijn

Walking Dinner

  • Elk gerechtje is tussen de 100-150g en deze formules zijn een volledige maaltijd.
  • Het laatste gerechtje is standaard een dessertje, maar geef gerust een seintje als u enkel 5 hartige gerechtjes had gewenst (zonder dessert) of als u 6 hartige had gewenst.
  • Al deze gerechten worden geserveerd en afgeruimd door onze kelners in rondgang. Uw gasten worden dus bediend en hoeven niet aan te schuiven aan kraampjes of standen.
  • Vegetariërs of allergenen krijgen volledig aangepaste gerechtjes per 'cuisine'!
AROUND THE WORLD IN 6 BITES

per persoon

€34
vanaf 30 personen
  • De 'BITES' lenen zich perfect voor klanten die een 'festival','street food' of 'foodtruck' sfeer zoeken en zijn minder geschikt voor een zittend meergangen dinner.
  • De 'BITES' worden geserveerd in aangepaste ecologische wegwerp verpakking om zo goed mogelijk de sfeer en het ruwe karakter van het streetfood te weerspiegelen.
Bekijk een aantal voorbeelden uit ons assortiment
Een opeenvolging van 6 authentieke street snacks uit verschillende delen van de wereld. Hieronder vindt u enkele voorbeelden, waarbij de keuze uiteindelijk wordt gemaakt door de chef in functie van seizoen, aanbod en in dialoog met de klant.
  • Indonesisch 'Saté' (gegrilde spies) met huisbereide pindasaus, zoetzure komkommer-salade en gefrituurde sjalotten
  • Chinese 'Suanla Chaoshou': dumplings in pittige Sichuan chili-olie met zwarte Chinkiang azijn, lente ui en sesam
  • Siciliaanse 'Arancini' met tomatensaus, kappertjes agro dolce en parmezaan
  • Mexicaanse 'Baja Fish' taco met gefrituurd Noordzeevis, tropische ananas salsa en chipotle aioli
  • Griekse 'Gyros' van varkensschouder met pita broodje, choriatiki (boerensalade) en tzatziki
  • Cambodjaanse 'Noahm Mesoor': salade van glasnoedels in romige kokosdressing met scampi, munt en pinda
  • Singapore 'Laksa': pittige curry noedelsoep met kip, kokosmelk, ananas en Thaise basilicum
  • Vietnamese 'Bahn Mi' met gefrituurde kabeljauw, gepekelde groenten, sriracha mayonaise en aziatische groene kruiden
  • Japanse 'Yakitori' van gegrilde bio kip met salade van daikon, edamame en komkommer
  • Vlaams 'Stoofvlees' met verse frietjes en huisgemaakte mayonaise
  • Turkse 'Balik Ekmek': broodje met Noordzeevis, yoghurtsaus en venkel-sumac salade
  • Peruviaanse 'Anticuchos': gegrilde runderspies met quinoa-salade, geroosterde mais en aji amarillo mayonaise
  • Indische 'Aloo Sabzi': curry van aardappel en seizoensgroenten met chutney, naan brood en cashews
  • Koreaanse 'Mandu': dumplings met kimchi, soja en Chinese bieslook
  • Spaanse 'Bocadillo de Calamares': Stokbrood met gefrituurde inktvis, salade van gegrilde paprika, inktvis-aioli en geroosterde amandel
  • Amerikaanse 'Pulled Pork Sandwich': met huisgemaakte burgersaus, coleslaw en pickles
  • Thaise 'Moo Ping': gegrilde varkensspies met Nam Jim Jaew dipsaus en sticky rice
  • Libanees flatbread met falafel, Arabisch salade en romige tahini saus
  • Guatemalaanse 'Taco Pepian de Pollo': taco van gegrilde kip, pittige salsa van pompoenpitten, sesam en koriander
  • DESSERT: Zuid-Afrikaanse 'Koeksisters': donuts met butterscotch van guava, mascarpone, opgelegde mango en limoen
  • DESSERT: Italiaanse Gelato (roomijs) op horentje met seizoensfruit, fruitcoulis en gekarameliseerde noten
AROUND THE WORLD IN 6 DISHES

per persoon

€48
vanaf 30 personen
  • De 'DISHES' lenen zich perfect voor wie verfijnde, werelds gerechtjes wenst en kan zowel staand, zittend of in een combinatie hiervan worden genuttigd.
  • De 'DISHES' worden gepresenteerd in leuke porseleinen bordjes, potjes of kommetjes, hiervoor wordt een materiaalforfait van 4,95€ aangerekend.
Bekijk een aantal voorbeeldgerechtjes
Een opbouwend meergangen menu in losse sfeer uit verschillende hoeken van de wereld. Hieronder vindt u enkele voorbeelden, waarbij de keuze uiteindelijk wordt gemaakt door de chef in functie van seizoen, aanbod en in dialoog met de klant.
  • Koreaanse steak tartare met Nashi-peer, daikon en sesam
  • Vlaamse varkenswangetjes met gefrituurde aardappel en witloofslaatje
  • Libanees lam met een tabouleh van parelcouscous, granaatappel en yoghurt muntsaus
  • Caraïbische vis met green seasoning, kokosrijst en mango salade
  • Italiaanse Noordzeevis met geroosterde aardappelen, agrodolce van kappertjes en zoetzure venkel
  • Japans gegrilde vis met miso, shiitake en gestoomde rijst
  • Egyptische Eend met dukkah, zwarte linzen en gefrituurde sjalot
  • Griekse salade met inktvis, venkel-tzatziki, feta en pita-broodje
  • Thaise Noordzeevis met gestoomde jasmijnrijst, Oosterse salade en saus van gedroogde garnalen en citroengras
  • Mexicaanse lamsrug met chipotle, gepofte krieltjes, mais en koriander
  • Indische 'Vindaloo' van Iberico met tomatensalade en komijn rijst
  • DESSERT: Cheesecake van saffraan, abrikoos en crumble van amandel met citroentijm
  • DESSERT: Italiaanse Panna Cotta met aardbei, munt en ricard
  • DESSERT: Indisch yoghurtijs met mango, kardemom en pistache

ZITTEND DINER

Klassieker zittend diner, maar met onze wereldse smaken? Geen enkel probleem! Vraag gerust offerte aan afhankelijk van het gewenst aantal gangen en concept van uw evenement!

WERELDS STANDENBUFFET

De gasten krijgen de keuze om zelf aan te schuiven aan een werelds buffet onderverdeeld in 3 gerechten! Inhoudelijke keuze van gerechten wordt gemaakt in functie van seizoen, aanbod en in dialoog met de klant.
BUFFET

per persoon

€32
vanaf 30 personen
Bekijk een aantal voorbeelden uit ons assortiment
  • Mexicaanse Carnitas Taco (traaggegaard geconfijt varkensvlees met Guajilo chili, sinaas en kaneel) met Pico de Gallo (tomatensalade met witte ui, koriander, limoensap) en salsa verde (frisse groene saus op basis van tomatillo en jalapeno)
  • Pescado Al Forno: een Italiaans 'vispannetje' met Noordzeevis, zeevruchten en rustiek zuurdesembrood
  • Thaise Rode Curry met Schorenaer (topkip uit de Ardennen) en seizoensgroenten, gestoomde jasmijnrijst en Thaise basilicum
  • Marokkaanse gemarineerd Lam in Ras-El-Hanout vergezeld van parelcouscous met noten, gedroogde vruchten, granaatappel en munt
  • Braziliaanse Picanha (stuk rundsvlees) met geroosterde aardappelen en chimmichurri (groene frisse saus op basis van bladpeterselie)
  • Indische Chicken Tikka, Basmati rijst met ghee, kardemom, mosterdzaad en fenegriek met Raita (frisse yoghurtdip) en uien-slaatje

BBQ

DE MESS BBQ'S

Wie op zoek is naar iets anders dan de typische BBQ-worst of saté kan met De Mess BBQ-formules voor fijnproevers een stap verder in de wereld zetten. Ontdek hier onze mondiale Mixed Grill, Spaanse barbacao of de BBQ met tien dagen gerijpte entrecôte.
MIXED GRILL

per persoon

€27
vanaf 40 personen
Meer info
Een Mixed Grill met wereldse invulling die wisselt per seizoen! We bieden onze Mixed Grill aan in drie gangen, zo wordt elk stuk vlees vergezeld van een passende salade, saus, aardappel of brood om zo de internationale smaakwandeling perfect tot zijn recht te laten komen!
Bijvoorbeeld:
  • Haiwaiaanse Huli Huli kip met Polynesische salade in passievruchtenvinaigrette en salsa van geroosterde ananas
  • Perzisch traaggegaard en gelakt varkenswangetje op Freekeh-Tabouleh met salade met Maast-o-Khiaar (yoghurtsaus met komkommer en munt)
  • Italiaanse Picanha (rundsvlees) met geroosterde rozemarijn-krieltjes, Italiaanse bladsalade met citroenmelisse en kervel en een Mediterraanse kruiden-aioli
ENTRECÔTE

per persoon

€32
vanaf 40 personen
Meer info
Zin een stevig stuk vlees? Dan is onze ENTRECÔTE BBQ iets voor u! Gegrilde stukken rundsvlees met een assortiment aan alternatieve salades zoals Chinese Tijgersalade, Griekse boerensalade, Midden-Oosterse zoetzure salade en frisse bladsalade! Verder serveren we dit samen met geroosterde aardappelen, waaier aan koude sauzen en een warme saus en vers afgebakken brood.
LUXE BBQ

per persoon

€39
vanaf 40 personen
Meer info
Hetzelfde concept als onze Mixed Grill, maar met meer exclusieve stukken zoals lamskroon, pata negra iberico, gerijpte steaks, gegrilde gamba's, etc. Voorstel en aanbod maken we afhankelijk van aanbod, wens van de klant en humeur van de chef!


TACOBAR

TACOBAR (4 taco's per persoon)

per persoon

€19
vanaf 50 personen
Mexicaanse taco's in typische foodtruck stijl! Ideaal voor een losse babyborrel, after work, personeelsfeest, communie, noem maar op!
Meer info
Wij serveren twee type taco's voor u en uw gezelschap.
  • 'Carnitas Taco': Mexicaanse Pulled Pork met Salsa Roja van pasilla chilies en Pico de Gallo tomatensalade met limoen en witte ui
  • 'Baja Fish Taco: krokant gefrituurde kabeljauw met Chipotle Aioli, zoetzure rode kool en tropische salade van mango en ananas
  • 'Veggie': extra vegetarisch alternatieven altijd mogelijk, geef ons gerust een seintje!
Vergezeld van extra hot sauces, koriander, limoen en gepekelde jalapeños


Desserts

DESSERTS

per persoon

€8
Enkel in combinatie met andere formules
Bekijk enkele voorbeelden
  • Mexicaanse vanille-ijs van geitenmelk, dulche de leche (boterkaramel), koffielikeur en granola
  • Italiaanse Panna Cotta van witte chocolade, pompelmoes, salie en crumble van amandel
  • Iranese rijstpudding met honing, dadels, rozenwater, pistache en granaatappel
  • Engelse yoghurtijs met fruitige butterscotch, rood zomerfruit, Sloe Gin en citroenverveine
  • Indische 'Mango Lassi 2.0': dikke hangop yoghurt met kardemom, mango, cashews en chaat masala
  • Vlaamse Chocomousse met donker trappistenbier, speculoos crumble en Brugse kletskop
  • Italiaanse cheesecake van mascarpone met aardbeien, balsamico, basilicum en extra-vierge olijfolie
  • Jamaicaans gekarameliseerde bananen met overproof rum, gemberkokoscake, chocolade en nootmuskaat
  • ...


Recepties

Zoekt u nog een leuke invulling van uw receptie? Opening nieuw kantoor? Nieuwjaarsreceptie? Productvoorstelling? Personeelsfeest?
Voor verdere info en offertes conctacteer ons vrijblijvend via info@demess.be of 050/545351!

Drankformules

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW en bediening.
DRANKENFORFAIT RECEPTIE Prijs op aanvraag
Enkel mogelijk in combinatie met foodformule
  • Cava (Picaire)
  • Fruitsap (of mocktail: zie hieronder)
  • Waters

TIP!
Als lekker alternatief voor fruitsap is er onze Lazy Red Lips mocktail op basis van granaatappelsap, gecombineerd met de smaken van framboos en violet. Verfrissend en verrassend!
+ €1,75 per persoon/uur
DRANKENFORFAIT FEEST Prijs op aanvraag
Enkel mogelijk in combinatie met foodformule
  • Witte wijn (Paparuda - Roemenië - 100% Sauvignon)
  • Rode wijn (M.A.N. - Zuid-Afrika - 86% Cabernet Sauvignon en 14% Merlot)
  • Pils
  • Cola & Cola Light
  • Waters
PUNCHTAFEL: cocktailpunch

per cocktail

€4,95
PUNCHTAFEL: mocktailpunch

per cocktail

€2,95
vanaf 100 cocktails (tenzij in combinatie met een foodformule)
Bij Punchtafel op afhaal/levering:
- Huurprijs glazen: 50 cent per glas
- Bij levering ter plaatse: €50 leveringskost
Bekijk enkele voorbeelden van Punches
Op een lekker losse manier originele cocktails aanbieden aan uw gasten? Bij ons kan u een ‘punch-tafel’ afhalen waarbij wij de punches, glaswerk, ijs, garnituur en alle andere benodigdheden voorzien, zodat u en uw gasten zichzelf kunnen bedienen naar believen. Punches zijn weer helemaal hip!

Punch is een aloude manier van drinken en is eigenlijk het eerste ‘gemengde alcoholische drankje’ uit de geschiedenis, nog lang voor de latere eenpersoons versies en de uiteindelijke ‘cocktail’. Punch is traditiegewijs een sociaal gebeuren, waar iemand een punch bereidde en men dan met een groep mensen punch dronk uit kleine kopjes of bekers. Nu beleeft de cocktailpunch een revival!

Elke punch staat op vijf benen: spirit (de drank), citrus (het zure), suiker (het zoete), water (de aanlenging, kan ook thee zijn of vruchtensappen) en spice (specerijen zoals vanille, nootmuskaat, kaneel, etc.). Bijna elke goeie punch begint met een Oleo-Saccharum, dat is een acht uur lange maceratie van citrusschillen in suiker. De suiker trekt alle etherische oliën van de vrucht uit de schil en zo bekomt men een geurende en smaakvolle suiker die dan als basis zal spelen met de andere gemengde ingrediënten.
Fish House Punch
In dit geval wordt de oleo saccharum gemaakt met demerara-suiker, een ongeraffineerde donkere suiker die een zeer aparte aardse smaak heeft niet te vergelijken met de traditionele suiker. Dit wordt gemengd met Ceylon Thee uit Sri Lanka, citroensap voor frisheid, donkere Jamaican Rum, Franse topcognac en een scheutje perziklikeur. Enkele dashes Pompelmoes-bitters geven de punch een extra dimensie.

Carribean Rum Punch
Bij deze punch vertrekt men van eigen getrokken ‘spiced rum’, een proces waarbij we gouden rum 24u laten trekken met kruidnagel, kaneelstokjes, nootmuskaat, piment, vanille, verschillende citrusschillen en Angostura bitters. Dit wordt dan verenigd met ongezoet ananassap, guavasap, limoensap en verschillende tropische vruchten zoals ananas, mango, limoen, etc.

Blood Red Rum Punch
Een oleo-saccharum van bloedsinaasappel en citroen met muscovadosuiker. Hier hebben we donkere rum als basis, die gepimped wordt met de complexe smaken van Byrrh en Amer Picon. Granaatappelsap en de indische Darjeerling thee zorgen voor wat body terwijl vers citroensap en frambozensiroop zorgen voor het zoet-zure. Orangebitters ronden het geheel af voor een fris, maar intrigerend drankje.

Spiced Flower Punch
Standaard oleo-saccharum van citroen, maar met rietsuiker. De combinatie van Vodka en vlierbloesemlikeur ligt hier aan de basis, aangelengd met biologisch appelsap, citroensap, kamillethee; en gespiced met Groene Chartreuse, Becherovka (een Tsjechische kruidenlikeur) en lemonbitters.

Hendricks Gin Punch
Oleo-saccharum, Hendricks Gin, Lillet Blanc - een versterkte wijn uit Frankrijk (vermouth) aangelengd met fruitig wit druivensap, de elegantie van groene thee, vers citroensap en een druppel rozenwater. Fris, soepel, crisp.